catrinstromberg

Efter många påtryckningar om att jag ska blogg nu så har jag äntligen gjort de... Inte den mest påhittiga när de gäller att knåpa ihop blogg tror jag,men jag ger de ett försök. Tjingeling

Tisdag

Publicerad 2011-11-29 08:53:50 i Allmänt,

och jag ska anmäla mig på AF den 12/12...hur spännande e inte de :)

Blir en Haparanda sväng i veckan,vinterskor till gumman,var ju -12 nu på morronen. Brrrr.

På fredag ska gumman ev. vara med och provfilma på skolan,till en ny film som ska göras. :)
Söndag då ska jag och gumman vara modeller för en dag ;)

Ja de händer mycket nu och jag är mer än nöjd.
Ja jag e inte bitter,även om andra verkar vara de *höhö*

Ibland e de bra att inte veta allt ;)

Ska nog till jobbet idag och skriva på tjänstledigheten. En prommis med Nina. Skulle behöva sola när man ska modella på söndag,men jag vet inte,jag kanske ballar ut,gillar inte sånt,att stå i centrum o bli fotad,speciellt inte när jag gått up pen del av kortisonet. Jaja kanske blir nå fint i alla fall,men gumman hon längtar,hon e som gjort för att fotas ;)

Ska göra mina naglar i helgen,dom gör jag själv med gele och sånt :)
Fransarna skulle behöva färgas,jag har ju som nästan blonda fransar när jag är ljus. Inte fint nånstans om jag inte målar dom :/

Just ni vill jag ha snö,massa snö. Det hör ju som till dessa månader,och allt blir ljusare och man får mer julstämmning. Jag älskar ju julen och allt pynt som hör till



Nej men hörrni,de var allt för denna stunden i alla fall

I will be back ;)

Nåmen då :)

Publicerad 2011-11-28 08:20:23 i Allmänt,

Det ordnar sig alltid till slut :)

Och en sak till "De du inte vet mår du inte dåligt av"  hehe. Jag har lärt mig vara tyst även fast det inte är mig de drabbar ;) fniss

Idag ska jag göra så lite som möjligt,yrselanfall igår,inte coolt. Kan bli en prommis senare. Har intagit 2 muggar kaffe och ska snart göra mig en omelettfrulle

Jag har fixat klart gummans julklappar!!! Yeah! Känns jätte bra. Hon börjar vara så svår nu att köpa till men jag tror jag fick till nåt riktigt bra faktiskt :)

Borde åka till Happis och inhandla henne vinterskor. Faaaaast vi har ju ingen snö...kom några ynka flingor igår. Vill ha mer. Det är typ mörkt hela dagar nu...men snön gör så det lyser upp lite. Så kom igen nu,snööööö tack!



Jag och gumman var i fredas tillen go vän dör hon fick rida lilla Hero. :) hästar är verkligen livet. Dom är så mysiga och jag är glad att gumman har den möjligheten att få åka och rida i princip när hon vill,som jag gjorde också när jag var i stallet på näsbyn. Det är verkligen vackra djur!





Min favorit är ändå Nordsvensken. Det är rejäla hästar,med mycket man och svans och pannlugg...dom är helt underbara





Nu ligger ena katten brevid mig och har satt på sin motor,spinner så högt,så söt. Jag har världens goaste katter och så himla kloka varelser. Och snälla. Mys på hög nivå,elden sprakar och jag njuter i soffan. Funderar fortfarande på vad jag ska bli när jag blir stor,vi får se. :)

Nä inte har jag tid att sitta här.
Ha en underbar vecka gott folk

:)

Publicerad 2011-11-22 10:52:43 i Allmänt,

Jag kan inte annat än le ;)




Ser fram emot att komma ut på andra jobb...verkligen. Ska bli spännande. Ska ringa reumatalogen nu för att se om jag får komma fortare. Det behövs. Men med all hjälp jag nu verkar ÄNTLIGEN ska få så ser jag ljusare framåt,tänk att kanske kunna få mindre värk :) jäääää. Jag är ju faktiskt den som vill jobba,men när man inte kan lär de ju värre men nu hoppas jag på att bli myyyycket bättre. Mycket bättre med lön än sjukpenning,så kul är det inte att gå hemma eller få sjukpenning.
Men jao jao de ser bättre o bättre ut och för det är jag också glaaaad




Sitter här och myser med våra 2 katter. DOm är så charmiga och snälla. VÄrldens finaste så klart :)
På torsdag är det utvecklingssamtal med gumman och det kommer bara bra ut sånt. Hon är så duktig i skolan,en klips jänta :) Hon e världens bästa finaste tös :)   stolt :)

Nu har jag inte tid sitta här,borde åka iväg och slösa lite pengar. Så hejs




Twiligth

Publicerad 2011-11-21 10:12:07 i Allmänt,

Åh att den var bra men nu måste man vänta nästan ett år tills man får se de sista,gaaaaah.
I veckan ska jag iväg och investera i ekplankor,har fått order av min gumma att hon vill ha plankstek ;) hihi så jag ska fixa de då,jag säger inte nej till nåt så gott inte :) Tror jag fixa mig 4 st på en gång.

Vi har 21 november och fortfarande ingen snö och plusgrader!!! Helt otroligt och mörkt och trist. Hit med lite snö tack.

Jag ser fram emot att kunna börja jobba inom snar framtid :) längtar! Att gå hemma är inte roligt,men måste man så måste man. Men jag ska ut och prova snart i alla fall....vill verkligen jobba. Känns sååååå bra med många saker nu som faller på plats eftersom.

Tror jag ska hoppa ur min one piece nu och dra på mig nå vettigare kläder och åka in mot stan,sen ranta te nå vänner osv osv.

I veckan ska man julpynta,gardinerna e redan på plats. Jag älskar julpyntet. Det blir så färgglatt och mysigt :) Me like.
Bakade lussebullar i går med vaniljsmak i.....dom var gooooda. Mmmmm. Blev perfekta. :)

Har en jäst kvar nu,borde göra nåt av den också.
Fixa ofta så jag har fika hemma eftersom flickan är laktosintolerant. Så det finns att ta med på eventuella kalas som inte har laktosfritt ...

Lussebullar med vanilj nam nam



Tittar runt på bilder för min tattoo på handleden....tror mig hittat hur jag vill ha de ;)

Nä nu ska jag göra ett ryck här

Bye


Go kväll

Publicerad 2011-11-19 22:08:40 i Allmänt,

Tänkte bara ploppa in och skriva några rader :)
Idag har jag funderat i massor
Hur galet mycket kan bli i ens liv och hurman dras/dragits in i olika hemska saker....
Det finns mkt jag ångrar och saknar,även hur jag ångrar hur man drogt in i en hemsk karusell som slutade med att man själv fick bära hundhuvud. Herre guuuud hur jag förändrats också med att vara stark och inte låta andra bestämma hur jag ska tycka och att kunna säga ifrån. Jag har ett underbart liv men finns saker jag funderar på då och då.

Nåväl,imorron blir det bio,Twilight breaking dawn,yes!



Nu ska jag gå och hämta mig en passionsfrukt,mumma
Föresten,vilket gott proteinpulver jag besällt hem,en med cappuccinosmak och en med choklad/mint. Nutritech whey complete tror jag de hette,i Proteinbutiken.se...himla goda och inge aspartan i eller annat onädigt :)
Och gooooda e dom,yammie Ni måste prova. Jag tar dessa som mellis eller om jag blir sugen på nåt gott





Ha en bra lördag gott folk


Fredag

Publicerad 2011-11-18 16:14:47 i Allmänt,

himlars vad skönt. Bara trist att gumman åkt till sin far men hon kommer ju på söndag igen och då ska vi se nya Twillight :)
Varit på arbetsförmedlingen idag och det gick väl rätt bra. Fakiskt :) Det är bara F-kassan som kan dra åt skogen och de tyckte nog alla på mötet ;)

Men ja jag ser mötet som positivt i alla fall.
Fasen snart har vi jul men ingen snö. Jag tog ner alla gardiner igår(njaaa inte helt själv då)och tänkte få upp julgardiner i helgen. Påbörja julpyntningen ..

Helgen kommer nog att bli lugn,känns så. Bara ta de lungt. Det behövs.
Nu måste jag i alla fall ta tag i att göra köttfärsbiffar,tog fram köttfärs igår,suck...

Se ya

Då har vi tisdag

Publicerad 2011-11-15 22:46:11 i Allmänt,

Igår var jag med gumman min till ortopeden i Sunderbyn eftersom hon fick ett brott i foten för 2 veckor sen,det var en spri´cka och en lös benflisa. Hon har skuttat omkring på kryckor under dessa dagar men från igår slapp hon dom :) Glädjen är stor. Det var inget dom behövde göra. Skönt. Hon kommer kunna ha ont i 6 veckor ingefär,bara ta de lungt nu ett tag framöver :)

Jag blir fortfarande förundrar över vissa människors beteende och misstanke. Jisses jag tror att de fanns dom som inte trodde på att gumman hade den skadan hon faktiskt hade,men det gick nog bevisligen upp dör dessa när man såg röntgenbilderna....jag blir så förvånad att man tror att man skulle ljuga om sitt barn,om barnet är sjuk,om barnet verkligen har så ont som man säger,om barnet verkligen har feber,om barnet verkliven sagt si eller så...jaja det är deras egna problem som gör detta tror jag....jag vet inte. Vet att viss kontakt skulle vara så himla bra om det inte vore för vissa...nåja jag kan ju bara se till att gumman i alla fall mår bra hos mig och att hon fortsätter vara trygg och har mig. För det vet hon att hon har till 200%....

På fredag ska jag till arbetsförmedlingen,jag vet inte egentligen vad mötet kommer gå ut på. Det är F-kassan som har fixat detta möte. Dom vill inte ge mig mer sjukpenning tydligen så därav detta möte,blir väl arbetsförmedlingen som får ta hand om mig då,alltså jag vet inte,kan vara nå aktivitetsintroduktion...eller nåt...inte riktigt inne på vad mötet kommer att ge. Sen vet jag ju att jag ännu inte är redom för arbetslivet. Jag måste få rehabeliteras i lugn och ro,låta medeciner få värka,låta smärtteamet bygga upp kroppen,sakta men säkert,ge mig en chans att återhämta mig när jag äntligen får hjälp. Reumatalogen om ca 3 veckor nu också..nå vi får se...

Ikväll har jag börjat se Twillight filmerna,åååå att dom är bra....me like :)



Nu ska jag mysa vidare i min goa soffa,höra elden spraka

Stolt!

Publicerad 2011-11-12 23:32:42 i Allmänt,

Jag kom att tänka på hur stolt jag är över min Fanny här en dag,hur bra det går för henne i skolan,hur klok hon är,duktig,omtänksam osv osv. Och jag känner verkligen att jag kan ta åt mig av det att ja det är ju faktiskt jag som sett till att hon är den hon är idag,hon har ju bott med mig i princip sen hon var 2 år. Sen har det varit bara hon och jag mestadels. Jag är jävligt stolt som har uppfostrat henne till den hon är idag,den starka utåtriktade person hon är,glad och positiv,hon älskar livet. Ja det är ju faktiskt jag som kan ta åt mig äran,man är så dålig på att säga nåt bra om sig själv men här är jag verkligen stolt och vet att det är jag som sett till och ser till att mitt barn ska ha det bästa med allt. Inte nu bortskämdhet men ja ni vet,regler med måtta,bra måltider,ser till att hon har får ha sina intressen,göra läxorna osv osv,jag inser ju att jag är en fantastisk mamma med andra ord hihi. Ja men så är det ju. Min mosters man sa för ett år sen då min flicka varit till dom i nåt sammanhang med mormor. Och då hade han sagt att oj vad trevlig hon är och hur duktig hon är och hur vältalig och omtänksam  hon är,vem  har lärt henne de,ja sa min moster,inte är det nån annan är Catrin! Det värmde och det värmer än idag :)

Ja jag är så stolt att jag har en sån fin dotter och att jag uppfostrat henne så bra och att jag ser till att hon har det bra :) hon är ju det viktigaste för mig och hon ska ha de bra oavsett min värk och skit jag har i kroppen. Så är det bara,även dagar som är tyngre än andra är det bara att bita ihop och göra läxor,fixa henne på träningar,fixa henne till kompisar osv. Ja så ser ju faktiskt livet ut,och när det gäller henne kommer min värk i andra hand,även om det innebär att jag kryper omkring vissa daga av värken hahaha,men de e de värt :) Det kommer gå bra för henne :) Jag är stolt!! :)

Idag har jag fixat god mat,gjorde en grekisk pytt i panna



Det är så fantastiskt gott,och enkelt :)
Min flicka gillar inte tiktigt denna blandning så hon fick köttfoundy hon :)
Det är en av hennes favoriträtter :)




Lax gjorde jag i ugnen också idag,medn creme fraiche/fetaosttäcke på,de var också gott,de åt vi till lunchen :)



Nu sitter jag här och funderar på att kanske man skulle gå och lägga sig,är ju faktiskt lite trött,ska surpla i mig sista juicen nu och sen borsta gaddarna och sen krypa ner i säng.

På återseende mina vänner

Röntgen idag,igen

Publicerad 2011-11-09 10:49:58 i Allmänt,

Blivit några ggr på röntgen. Och det jag inväntar på att få är Magnetröntgen som visat allt. Vanlig röntgen visar inte alltid allt.
Annars då,nå jag äter mina medeciner. Försöker äta bra mat fast medecinerna gör att jag går upp i vikt i alla fall. Inte varje dag jag är motiverad då att äta bra mat,men jag blir piggare av rätt mat och av medecinen som minskar min smärta. Och inflamationer,men nog tar de tid. Jaja bara bita ihop. Jag funderar så vad jag ska bli när jag blir stor....vill så gärna jobba,ett jobb som min kropp klarar av och med en bra arbetsmiljö,har ni tänkt på hur viktig arbetsmiljön är egentligen....det är så viktigt. Det är A och O som man brukar säga. Jag hoppas få hitta nåt sånt jobb eller skapa ett eget sånt jobb :)

Min ekonomi är helt körd i botten sen sjukskrivning,men nån dag kommer jag nog ikapp,hoppas jag,men inte har det varit en lätt resa eller är en lätt resa,man ska vara frisk för att vara sjuk. Kämpat som ett svin gentemot Försäkringskassan,för att få vara sjukskriven,men fått nej på några sjukintyg som inte varit nog bra???!!! Så stört. Och nu är det nog på väg samma skit igen,efter 9 december är jag inte sjuk mer. Enligt försäkringskassan. Ändå står de på mitt intyg. Klara ej stå,gå eller sitta längre stunder. Smärtan medför också dålig balans,tappar minnet,tappar tråden,koncentrationen,svaghet osv osv

Så här känner jag för F-kassan o deras fucking regler

images



Det står att jag måste få göra min rehabelitering i lugn och ro så medecinerna får en chans att hjälpa min smärta och inflammation. Bygga upp kroppen osv men nej,de duger inte. Ska ut och jobba dirr. Fy fan vad jag är rädd,min kropp kommer dö och sen ligger jag där igen i samma skit som resan började. Jag har ju äntligen fått hjälp,ge mig den tiden nu att få bli bättre även fast jag aldrig blir bra.

Jag ser fram emot att få börja jobba,verkligen,men först få bli bättre.
Nej men nu ska jag göra mig i ordning och åka iväg till en vän

Ha en underbar onsdag gott folk














Long time ago

Publicerad 2011-11-05 23:43:38 i Allmänt,

Ja nu var det länge sen jag var här men pga sjukskrivning och att jag mått dåligt har jag inte haft tid eller energi till nåt. Sist jag var in var jag ju på väg neråt i vikt med hjälp av LCHF men efter det har det gått utför. Fick börja med kortison som nu gjort mig till en Heffaklump! Alltså vilket klotansikte jag fick,och stor mage och till o med ryggvalkar!!! Jisses så osexigt. Jaja jag har i alla fall kämpat nu ett tag. Påbörjade min sjukskrivning i oktober för ett år sen,men heltidssjukskriven har jag varit sen maj i år om jag minns rätt. Kämpat för att få hjälp av olika läkare,fick börja googla om privata läkare i panik om att få hjälp,fått kämpa mot F-kassan som nekat mig pengar och har tänk göra det nu också. Och nu har jag ju äntligen fått träffa en läkare som har hjälpt mig. Fick vara hos henne i 2 timmar,fyla i häften,hon undersökte mig och gav till slut diagnos Polyartrit(spondartrit) och centralt störd smärtmodulering. Har haft smärta så länge nu utan hjälp att hela smärtcentrat e förstört typ och jag är inflammerad här och där,som tandvärk på vissa ställen. Jag har alltså reumatiskt med inflammation just nu,men fått 3 olika medeciner som ska ta bort de värsta nu så kanske tröttheten min släpper. Vet ni hur skönt det är att ha fått diagnos,de hjälper mig att se framåt. Ska börja i ett smärtteam också. Reumatalogen inom kort. Osv. Ser en framtid och ljus. Det jobbiga är ju att F-kassan ska gå emot mig då igen bara för att intyget inte var nog bra skrivet. Men de fixar nog min läkare på måndag,hoppas jag,vad gör jag utan pengar...och min läkare anser inte att jag ska jobba nånstans just nu med tanke på min smärta o inflammation,jag behöver nu läka så gott de går,kommer aldrig bli fri värken men de kan ju bli mildare...jag behöver få läka i lugn o ro,behandlas av smärtteamet i lugn o ro. Och sen ut på arbete och för mig innebär det ett nytt arbete. Men just nu kan jag inte arbeta pga hur dåligt skick jag är i. Men med medecinernas hjälp,smärtteamets hjälp så kan jag nog de inom snar framtid,men tänk om jag måste ut typ nu,nyss pga att F-kassan kanske nekar mig sjukpeng,att jag SKA vara frisk nu. För jag har gått så länge sjukskriven,sjukt,det är ju först nu jag äntligen får hjälp!!! Hata dom nya reglerna. Inte mänskligt nånstans. Jaja jag ska kämpa på i alla fallminte lika låg nu som innan jag fick diagnos. De här ska jag fixa,men eller utan F-kassans hjälp o pengar. Men bättre ska jag bli. Jag är lycklig efter att ha träffat rätt läkare!

Annars då. Tråkväder. Regnar och är plusgrader i november,vi brukar ha snö nu ju.
Lillgumman går på kryckor,hon har fått en spricka i foten och en lös benbit. Jag är fortfarande för rund haha men ska fan få bort mina kilon. Faaaast nu går jag ju på kortison igen o andra smärttabletter....men skam den som ger sig. Känner just nu att en weekend på hotell skulle sitta fint,släppa allt här hemma o bara få vara.  Billiga resor till sthlm nu men jag har ju fan inte en krona av den sjukpenningen jag hittils fått...hur ska julen se ut om man inte fåt nå pengar....fy fan vad stressigt att tänka så.

Nä nu skiter jag i detta för nu,återkommer med ett muntrare inägg en annan dag


Här är en bild på min tattooo,ska nog bygga mer på den ;)





Over and out


HEFFAKLUMPEN
Ptjaaa han e ju rätt söt fast han e rund ;)







Om

Min profilbild

Catrin

Jag är jag och ingenting annat.Vill så mycket i mitt liv men det finns alltid spärrar till de.Vill prova på massor och hoppas få den möjligheten också.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela